UniAdrion radionica „Poslovanje u kreativnom i kulturnom području – kako razvijati svoju poslovnu ideju”

UniAdrion sa zadovoljstvom najavljuje događaj „Poslovanje u kreativnom i kulturnom području – kako razvijati svoju poslovnu ideju” namijenjen bh. studentima koji će uskoro diplomirati i mladim diplomantima u posljednje tri godine. Radionica u organizaciji Foruma Jadransko-jonske privredne komore (Forum AIC), u saradnji s UniAdrionom i Univerzitetom u Sarajevu, održat će se 8. marta 2019. godine na Univerzitetu u Sarajevu.

Svrha radionice je potaknuti i podržati stvaranje start-upova koji će povezati njihove aktivnosti s kulturnom baštinom i djelovati u području arheologije, arhitekture, prehrane, predstava, filmova, muzeja, muzike, izdavaštva, tematskih parkova ili vizuelne umjetnosti. Jadransko-jonska regija ima veliki potencijal za razvoj konkurentnih i inovativnih, kreativnih i kulturnih industrija koje bi koristile širokom krugu interesnih skupina u tom području.
Radionica će biti podijeljena na dvije sesije: trening će se održati ujutro, kada će profesori i stručnjaci za regionalni razvoj prikazati metodologije i finansijske mogućnosti, zatim u popodnevnim satima tokom radionice o temi „Kako razviti svoju poslovnu ideju u kreativnom i kulturnom području“, a učesnici će imati priliku započeti razvijati konkretnu poslovnu ideju iskorištavanjem znanja iskusnih tutora.

Na kraju radionice polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju te početni paket s materijalima korisnim za daljnji razvoj poduzetničkih vještina kao samostalno učenje.

Obrazac za online prijavu, dnevni red događaja i dodatne informacije dostupne su na sljedećem linku: http://www.forumaic.org/events/doing-bussiness-in-the-creative-and-cultural-field-5th-march-2019-sarajevo/.

Rok za prijavu je 7. mart 2019. godine.

Ako trebate bilo kakve dodatne informacije, slobodno se obratite putem e-maila na info@uniadrion.net ili telefonom na (+39) 071 2203028 ili kontakt-osobi: gospođa Eleonora Tramannoni (segreteria.forum@marche.camcom.iteleonora.tramannoni@marche.camcom.it), ili Alina Nistor (alina.nistor@marche.camcom.it), telefon: (+39) 071 5898 249/202.

You may also like...