Stipendija Vlade Republike Indonezije

Vlada Republike Indonezije nudi stipendije IACS – Indonesian Arts and Culture Scholarships 2018 za kandidate iz Bosne i Hercegovine.

Stipendija se odnosi na non-degree program (mobilnost) u trajanju od tri mjeseca, počev od 17. 03. do 24. 06. 2018. godine. Stipendisti će studirati indonezijsku umjetnost i kulturu na više područja Indonezije (Istočna Java, Bali, Zapadna Sumatra, Južni Sulawesi, Istočni Kalimantan i Yogyakarta), kroz ekskurzijske posjete historijskim mjestima i turističkim atrakcijama te uključenjem u razne kulturne promocijske aktivnosti u navedenim regijama.

Vlada Republike Indonezije pokriva sve troškove stipendija koji se odnose na školarinu, putne troškove, smještaj, obrazovanje, zdravstveno osiguranje i dozvolu za boravak. Troškovi se pokrivaju samo za boravak u toku trajanja programa.

Pozivaju se studenti Univerziteta u Sarajevu da se prijave na ovu stipendiju.

Potrebni dokumenti:

  1. prijavni formular
  2. motivacijsko pismo
  3. tri fotografije (kao za pasoš)
  4. fotokopija pasoša (koji mora važiti naredne dvije godine)
  5. fotokopija diplome
  6. fotokopija dokaza o zdravstvenom stanju
  7. pismo preporuke
  8. potpisana izjava

Prijavni formular sa izjavom možete preuzeti ovdje.

Posebni uvjeti za prijavu koje kandidati moraju ispunjavati su dati u opisu programa.

Prijava sa svim dokumentima treba se poslati Ambasadi Republike Indonezije u Sarajevu (Splitska 9, 71000 Sarajevo, BiH) do 30. 12. 2017. godine. Rezultati će biti poznati u februaru 2018. godine.

Za sve informacije možete se obratiti na: iacs@kemlu.go.id.

You may also like...