OTVORENI KONKURSI

Poštovani studenti, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta u Sarajevu, na ovom mjestu možete naći informacije o otvorenim konkursima u okviru programa mobilnosti u kojima naš univerzitet učestvuje, o rokovima za prijavu i ko se može prijaviti. Prije nego krenete da se prijavite na neki od otvorenih konkursa, molimo vas da pročitate upute za prijavljivanje.


 

Ljetni semestar 2017/2018

MARE NOSTRUM konzorcij portugalskih univerziteta* (rok: 31.01.2018.) – AKAD., ADMIN

Sveučilište u Splitu, Hrvatska* (rok: BA, MA, PhD 15.02.2018., AKAD., ADMIN.: 29.01.2018. godine)

Staff week: Radboud univerzitet, Nizozemska* (rok: 01.03.2018.) – AKAD., ADMIN. (IRO)


Posebne napomene: 

Erasmus+ stipendije, koje su objavljene ovdje, namijenjene su SAMO studentima, nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Sarajevu.

Student se može prijaviti na jedan (1) univerzitet. Ukoliko dobijete informaciju da niste dobili stipendiju za koju ste se prijavili, a bude još otvorenih konkursa, možete se opet prijaviti na samo jedan univerzitet (nije više moguće da se prijavljujete na dva ili više univerziteta istovremeno).

OBAVEZNO: Prilikom svakog prikazivanja ili podjele ovih stipendija na drugim web stranicama, vlastitim društvenim stranicama ili putem elektronske pošte MORA se naznačiti da su informacije preuzete sa web stranice Univerziteta u Sarajevu i sadržavati originalni link sa ove web stranice sa tekstom konkursa.