Erasmus Mundus Joint Master Deegre katalog

Zajednička master diploma Erasmus Mundus (EMJMD), predstavlja prestižni, integrisani međunarodni program studija, koji zajednički realizuje međunarodni konzorcijum institucija visokog obrazovanja.

Katalog EMJMD prikazuje master programe koji pružaju stipendije koje finansira Erasmus Mundus u studijskoj 2019/2020. godini. Većina konzorcija zahtjeva da se prijave podnose između oktobra i januara, za kurseve koji počinju naredne akademske godine.

Studenti se mogu prijaviti na najviše tri različita programa. Studenti i potencijalni stipendisti / gostujući predavači trebaju direktno kontaktirati relevantni konzorcijum za više informacija o kursevima i procedurama primjene.

Na linku ispod možete pretraživati ​​EMJMD po polju studija, zemlji, univerzitetima ili drugim organizacijama koje učestvuju, kao i godini unosa. Moguće je odabrati više prijava za univerzitete i godinu početka mandata.

Klikom na akronim master programa otvorit će se web stranica te master ponude. Klikom na naslov kursa dovesti će vas na Erasmus + Project Results Platformu koja detaljno opisuje EMJMD i stalno ga ažuriraju univerziteti. Svaki maste prrogram ima i vlastitu web stranicu za mnogo opširnije informacije.

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/emjmd-catalogue_en

You may also like...