Athens EU Model 2019 – simulacija EU institucija

 

Institut za evropske integracije i politiku Odsjeka za političke nauke i javnu upravu (Univerzitet u Atini, Grčka) i Europe Direct smješteni u Grčkoj fondaciji za evropsku i vanjsku politiku (ELIAMEP) organiziraju događaj pod nazivom „Atena EU Model 2019 ”, koji će se održati od 8. do 11. aprila 2019. godine u prostorijama Odsjeka, na adresi 42-44, ul. Aiolou, područje Monastiraki, u historijskom središtu Atine.

Model će biti četverodnevna simulacija dviju institucija EU-a: Evropske komisije i Vijeća EU-a (Vijeće za vanjske poslove).

Konkurs je otvoren za 65 naprednih preddiplomskih i poslijediplomskih studenata (bachelor i master), kao i diplomiranih studenata sa grčkih i stranih univerziteta različitih disciplina. Učesnicima će biti dodijeljene različite uloge koje promovišu svoje političke stavove i pregovaraju o upravljanju savremenim izbjegličkim i migracijskim tokovima. Uloge će biti: predstavnici EU-a, ministri vanjskih poslova i drugi dužnosnici EU-a (Evropska služba za vanjsko djelovanje i pravna služba Evropske komisije), kao i novinari i predstavnici drugih međunarodnih organizacija (Afrička unija, Visoki predstavnik Ujedinjenih naroda za izbjeglice) i nevladine organizacije (Međunarodni odbor Crvenog križa i Doktori bez granica). Radni jezik simulacije bit će engleski.

Kotizacija za sudjelovanje na dva pripremna predavanja, model dosjea i kafe-pauza iznosi 50 eura po osobi.

Rok za prijavu je 10. februar 2019. godine.

Za više informacija posjetite sljedeći link: http://en.eeep.pspa.uoa.gr/simulation-of-eu-institutions-athens-eu-model-2019.html?fbclid=IwAR1t3gkn8hRoOynuu4yDJqCcbO18KcsNnHj6xcqBrZ9v9vvb6IdOdqQY8rY.

You may also like...